Fijne feestdagen

Wij wensen u fijne kerstdagen en een gezond, productief en succesvol 2018!

Heeft u voor de feestdagen nog een lekker recept nodig? Probeer dan eens de Delisauce wild-roomsaus met Luikse stroop, verkrijgbaar bij Albert Heijn.

Je wordt er wild van. Deze saus tilt je gerecht naar een feestelijk niveau door de lekkere fond ingekookt met gekaramelliseerde uitjes en geurige specerijen samen te mixen met vleugje volle room en ambachtelijke appel/perenstroop. Een echt streekproduct! Als finishing touch een scheutje cognac en zo is deze saus heerlijk op smaak.

Ingrediënten (4 personen):

Bereiden:

  1. De hertenbiefstukken moeten op kamertemperatuur zijn; haal ze 1 uur voor serveren uit de koelkast.
  2. Maak de uien schoon en snijd in halve ringen. Schrap de winterpeen en snijd in stukjes van 1 cm. Maak de knoflook schoon en snijd fijn.
  3. Verhit de helft van de boter in een ruime pan met dikke bodem en fruit de ui en peen 5 min. op middelhoog vuur. Roer regelmatig. Voeg de knoflook toe en bak 2 min. mee.
  4. Bestrooi de hertenbiefstukken met peper en zout. Verhit de rest van de boter in een grote koekenpan en bak de biefstukken in 4 min. op hoog vuur rosé. Keer halverwege. Laat de biefstukken op een (warm) bord onder aluminiumfolie 5 min. rusten. Schenk het vet uit de pan en roer de aanbaksels met een klein beetje water los. Verwarm de Delisauce wildroomsaus zoals aangegeven op de verpakking in een pan of in de magnetron.  Serveer de wildsaus met de biefstuk en groenten.
  5. Verwarm de stoofpeertjes met sap 3 min. op laag vuur. Eet je ze liever koud? Serveer ze dan met het sap in een schaal.

Eet smakelijk!

Bron: Allerhande.nl