Italiaanse eetgewoontes

Eten en drinken, vooral van wijn, vormen een wezenlijk onderdeel van de Italiaanse levensstijl. Piano, piano, even de tijd nemen en genieten van een uitgebreide maaltijd, liefst samen met familie en/of vrienden. Italianen pakken het heel anders aan dan Nederlanders.

Wist je dat..

  • Je na 11 uur ’s morgens geen cappuccino meer mag drinken volgens Italiaanse begrippen. Een echte Italiaan stapt over op espresso.
  • Italianen geen brood eten als lunch maar een warme maaltijd.
  • Er bij de avondmaaltijd een duidelijke volgorde is van 5 gerechten. De antipasto het gerecht is waarmee wordt gestart gevolgd door primo, secondo, contorno en dolce (frutta).  Dit is een koud voorgerecht, bedoeld om je eetlust op te wekken.
  • Het Italiaanse eten oogt vaak enorm kleurrijk. Dit komt door het gebruik van verse ingrediënten zoals groenten en fruit.
  • De lunchpauzes in Italië duren vaak één tot twee uur.
  • Italianen eten gewoonlijk met een vork en lepel.

Bonduelle Italië heeft vorige maand verse soepen geïntroduceerd in Italië. Het assortiment bestaat uit vier verfijnde recepten vol met groenten:

Vegetarische wortel-zoete aardappelsoep, zoet-pittig met gember
L
ichtzoete, pittige vegetarische pompoensoep met cayennepeper
Vegetarische champignonsoep, romig met tijm
Fruitig, pittige veganistische paprika-tomatensoep, met een klein beetje chili

 

 

 

 

 

 

Bronnen:

www.ditisitalie.nl

www.italie.nl

www.eetzaken.nl/eetgewoontes-italie/