• Cases

  Cases Aan de hand van een aantal praktijkvoorbeelden in de vorm van 'cases', kunt u hieronder zien wat wij zoal bedoelen met het bedenken, ontwikkelen en verpakken van food concepten voor retail. Vaak is dat een totaal uitgedacht food concept, te herkennen aan het icoontje hierboven met het lampje erin. Of een op maat verpakkingsopdracht, te herkennen aan het icoontje hierboven in het midden. En een enkele keer is dat het doorleveren van producten die zo goed als kant-en-klaar bij ons binnen komen, te herkennen aan het EDI icoontje rechtsboven.
 • Assortiment

  We hebben al heel wat verse foodconcepten bedacht, ontwikkeld en verpakt. Neem hieronder eens een kijkje in ons ruime assortiment. Variërend van verse borrelhapjes, sauzen, superfoods, zeegroenten en andere smaakmakers voor bij vis, sla of vlees.
 • Bedenken & ontwikkelen

  Aan de hand van een aantal praktijkvoorbeelden in de vorm van 'cases', kunt u zien wat wij zoal bedoelen met het bedenken en ontwikkelen van foodconcepten voor retail. De 'producten' van onze foodconcepten worden op basis van de door ons ontwikkelde specificaties om strategische redenen elders in bulk geproduceerd. Hierdoor creëren wij onafhankelijkheid en flexibiliteit. Het geeft ons de mogelijkheid om een breed en divers assortiment gekoelde producten te verpakken op onze moderne BRC gecertificeerde verpakkingslijnen. Hieronder een aantal voorbeelden van een totaal uitgedacht foodconcept.
 • Verpakken van foodproducten

  We hebben diverse verpakkingslijnen in onze BRC gecertificeerde en gekoelde productieruimte, waarmee we een brede range verpakkingsoplossingen voor de food branche aanbieden. Zoals verschillende soorten cupjes, trays en zakjes die we al dan niet kunnen bedrukken, banderolleren of etiketteren. Omdat een flexibel productieproces een toegevoegde waarde is voor onze klanten, zijn onze machines snel om te bouwen voor nieuwe verpakkingsvormen. Daarnaast kunnen de producten in de verpakkingen worden gevacumeerd en met een mix van CO2 en stikstof worden begast en daarna geseald. Hiermee wordt de houdbaarheid op een natuurlijke manier verlengd. Kortom, mogelijkheden genoeg! Aan de hand van een aantal praktijkvoorbeelden in de vorm van 'cases', ziet u hieronder een aantal verpakkingsvoorbeelden.
 • Logisitiek van food

  Aan de hand van een praktijkvoorbeeld in de vorm van een 'case', kunt u zien wat wij zoal bedoelen met onze logistieke dienstverlening van food concepten voor retail. Van het onderhouden van de bestanden voor GS1DAS en TraceOne tot ervoor zorgen dat het product in de juiste omverpakking bij het juiste Distributiecentrum met behulp van EDI wordt geleverd.
 • Case Zwagers vleesverrijkers

  Specialisatie

  Zwagers vleesverrijkers is ontstaan vanuit het consumenteninzicht dat men geholpen wil worden. Niet alleen bij de bereiding van het stukje vlees: “een duur stukje vlees wil je niet verknallen door een verkeerde bereiding”. Men wil ook geholpen worden bij de zoektocht naar variatie in de maaltijd: “wat zal ik nu weer eens eten?” en “wat is hier lekker bij?”. Het Zwagers concept geeft hier antwoord op.

  We helpen de consument door vleesverrijkers te koppelen aan het vlees waar ze goed bij passen en het ze wel heel gemakkelijk te maken door de verse producten naast het bijbehorende vlees binnen het gekoelde schap te presenteren, waarbij de consument ter plekke geïnspireerd wordt. De uitgebreide bereidingsinstructies op de verpakking zorgen ervoor dat het kokkerellen niet kan mislukken. Ons doel met de Zwagers vleesverrijkers is de gewone maaltijd bijzonder te maken. En wel met de allerlekkerste producten die we samen met onze partners maken. Uiteraard zonder overbodige toevoegingen.

  Het assortiment Zwagers smaakmakers voor bij vlees is verkrijgbaar in diverse supermarkten en bestaat uit:
  Chutney’s: Mango-curry & Tomaat-ui
  Warme sauzen: Paddenstoelen & peper-room
  Koude sauzen: Indian garlic & Spicy garlic
  Rubs: Roast & Spicy oriental
  Marinades : Citroen-knoflook & piri piri

  Verpakt in porties voor 1 tot 2 personen, dus geen verpakkingen die eindeloos in de koelkast open blijven staan en gegarandeerd vers. Van idee tot introductie in slechts 9 maanden ontwikkeld. En daar zijn we best trots op!

   

  Case visverrijkers

  Specialisatie

  Al diezelfde producten in het visschap, dat kan toch anders dachten wij. Met andere producten, naast vis. Die de maaltijd anders maken, lekkerder maken, soms zelfs nóg gezonder maken. Dat was het uitgangspunt om een assortiment visverrijkers in de markt te zetten.

  Inmiddels leveren we een uitgebreid assortiment smaakmakers voor bij vis bij diverse retailers in het visschap, zowel in binnen- als buitenland. Zoals zeegroenten:
  Zeewiersalade, ook wel bekend als de Wakamé salade volgens Japans recept
  Zeekraal
  Edamame (groene sojaboontjes)
  Lamsoor (Nederlands seizoensproduct)

  Maar ook verschillende sauzen:
  Ravigotte saus, lekker bij gebakken vis
  Cocktailsaus, lekker bij garnalen
  Mosterd-dille saus, lekker bij gerookte zalm

  En ook zalmeitjes en blini’s. De meeste producten verpakken we zelf in onze BRC gekoelde productieruimte en in samenwerking met de klant verzorgen we ook het design en het drukwerk van de private label verpakking.

   

   

  Case slaverrijkers

  Specialisatie

  Dit concept gaat al een tijdje mee en is nog steeds een succes. Inspelend op de toename van 1 persoons huishoudens en 2-verdieners. Dus kleinere porties (geen voedselverspilling), altijd vers en waarmee je in een handomdraai zelf je salade kunt samenstellen. Een pick & mix van smaakmakers voor door de sla. Variërend van diverse nootjes, dressings, kazen, spekjes, tafelzuren etc.. De mogelijkheden zijn oneindig.

  We leveren de pick & mix slaverrijkers onder diverse private labels in kleine doorzichtige cups voor de optimale versbeleving.

  Case superfoods

  Specialisatie

  Nog voor de superfoods een echte trend werden in Nederland, hebben we met onze klant een assortiment superfoods op de markt gebracht als onderdeel van het ontbijt. Denk aan gojibessen, cacaonibs, chiazaad etc. voor door de yoghurt en door de groenten- en fruitshakes.

  De verpakking is hersluitbaar, dus overgieten in glazen potjes is niet nodig. Het  design sluit aan bij de frisse ‘healthy style’ van de doelgroep.

  Het gehele concept is in ca. 5 maanden (van idee tot instore) ontwikkeld en inmiddels uitgebreid naar het buitenland, waar het concept erg goed aanslaat.

  Case kettingzakjes

  Specialisatie

  Onze klant kwam bij ons met de ‘op maat vraag’ naar kleine voorbedrukte zakjes (ca. 20g) met toppings voor door de sla. De zakjes plakken zij aan de buitenzijde op hun slazakken. Om dat geautomatiseerd te kunnen doen was het nodig om de toppings in zogenaamde kettingzakjes aan te leveren. Zakjes die aan elkaar (als een ketting) geleverd worden met een perforatierand, zodat de zakjes machinaal kunnen worden losgemaakt.

  Een uitdagend verzoek, want dit hadden we nog niet eerder gedaan. Er is veel flexibiliteit en afstemming tussen de machinebouwer, de klant en ons nodig geweest om het project te laten slagen. Des te leuker als de zakken sla met de diverse toppings uiteindelijk na 9 maanden in Duitsland in de winkels liggen en blijken aan te slaan!

  Case Quinoa burgers

  Soort

  Specialisatie

  Inspelend op de trend om minder vlees te eten, kwamen we in contact met NatureCrops. NatureCrops is de specialist in quinoa en sourcet hun eigen quinoa en brengt quinoa en afgeleide producten van quinoa op de markt.

  Zo ook 3 heerlijke soorten quinoa burgers; groenten, ui en appel-kerrie. 100% Biologisch, glutenvrij, vegetarisch product, lactosevrij, rijk aan essentiële aminozuren en voedingsvezels en bevat maximaal 123 calorieën per burger. Kortom een zeer verantwoorde burger, maar dan ook nog eens lekker. En zo’n burger verdient natuurlijk de mooiste verpakking. Samen met NatureCrops hebben we gezocht naar de ideale burgerverpakking. Het ging om een verpakking op maat en in dit geval moest er een nieuwe mal voor de machine worden aangeschaft. Op die manier kunnen de burgers met een mix van CO2 en stikstof worden begast en geseald, waardoor de burgers langer houdbaar zijn. De kartonnen sleeve om de burgertray zorgt voor de perfecte, natuurlijke uitstraling. Het design is door NatureCrops opgemaakt, het drukwerk door ons verzorgd.

  In dit geval hebben we niet alleen gezamenlijk de verpakking ontwikkeld, maar nemen we ook de verkoop voor onze rekening. Interesse? Neem dan contact met ons op.

   

   

  Case zakjes toppings

  Specialisatie

  Wij worden regelmatig benaderd door gerenommeerde foodfabrikanten voor het afvullen van kleine transparante zakjes voor ‘erbij’. Bijv. een zakje pijnboompitten voor bij de carpaccio, een zakje dressing voor bij de sla, een zakje saus voor bij de vis etc.

  Soms heeft de klant al precies voor ogen wat hij wil. En verzoekt hij ons de zakjes met een bepaalde grondstof af te vullen. Zij leveren het ‘totaalpakket’ vervolgens aan hun klant. Voor het zover is, doen wij altijd een lijntest en houdbaarheidstesten.

  Maar we worden ook regelmatig benaderd om eens mee te denken met een concept. Wat is lekker bij carpaccio en toch onderscheidend? Op basis van een briefing gaan wij op zoek naar de perfecte combinatie. In zo’n geval gaan we echt een product ontwikkelen en komt de receptuur bij een van onze partners vandaan, die wij vervolgens weer afvullen in zakjes en aanleveren bij de klant.

  We kunnen al vanaf 3.000 zakjes per run verpakken.

   

  Case Tzar Caviar

  Specialisatie

  Onze klant wilde graag het artikel Tzar Caviar opnemen, maar niet een nieuwe leverancier toevoegen. Zij vroegen ons het artikel aan te leveren. In zo’n geval stemmen wij met de leverancier af, vullen alle bestanden zoals GS1DAS en TraceOne en zorgen dat het product in de juiste omverpakking bij het juiste DC via EDI wordt geleverd.

  In sommige gevallen wordt er bij ons nog een houdbaarheidsdatum ingeprint op het product en voorzien van sleeve of etiket.