Duurzaamheid
Minder plastic en minder voedselverspilling
Door te kiezen voor compacte verpakkingen met de juiste inhoud voor een verse maaltijd, verminderen wij plasticgebruik en gaan we voedselverspilling tegen. Waar plastic onvermijdelijk is, streven we naar hoogwaardige recycling. Dit alles doen we door ons machinepark continu te vernieuwen, wat duurzaam verpakken mogelijk maakt. Samen met start-ups, scale-ups en vooraanstaande verpakkingsleveranciers werken wij aan duurzame alternatieven. Ons doel is om eind 2024 te produceren met uitsluitend monomateriaal, en om de eerste stappen te hebben gezet met het gebruik van nieuwe, plantaardige alternatieven.
CSRD: onze verantwoordelijkheid
Samen met onze partner Goodberries zijn we in 2023 gestart met het analyseren van onze 'carbon footprint'. We onderzoeken onze huidige CO2-voetafdruk en nemen stappen om die te verminderen. Via dubbele materialiteitsanalyse bepalen we de maatregelen met de grootste impact.
In 2024 zetten we onze inspanningen voort door de impact van Menken van den Assem op de maatschappij en het milieu in kaart te brengen. We onderzoeken de risico's en kansen die deze onderwerpen voor ons bedrijf met zich meebrengen en ontwikkelen een passende strategie. Waar mogelijk implementeren we de resultaten direct in onze bedrijfsvoering.
Granaatappelpitten en duurzaamheid
Sinds begin 2023 produceren we op grote schaal verpakte granaatappelpitten. Dit is een complex proces dat we met zorg uitvoeren op onze locatie in Ossendrecht. Bij de productie ontstaat een aanzienlijke hoeveelheid restproduct, zoals schillen, membranen en pitjes die niet naar de consument gaan. Inmiddels zijn we een project gestart om de reststroom van onze productie om te zetten in bruikbare grondstoffen. Een proces dat niet alleen onze verspilling vermindert, maar ook onze uitstoot terugdringt. De resultaten delen we graag met je in onze blogs.