Maak kennis met kwaliteitsmanager Sandra!

Kwaliteitsmanager Sandra in haar functie
Kwaliteitsmanager Sandra in haar functie

Bij Menken van den Assem werken een heleboel enthousiaste medewerkers in verschillende functies, maar wie zijn het en wat doen ze nou eigenlijk allemaal? Deze week maken we kennis met kwaliteitsmanager Sandra!

Wat is je achtergrond?

Na het eindexamen HAVO in Voorburg ben ik aan de laboratoriumopleiding in Delft begonnen. Een opleiding met als specialisatie microbiologie. Na het behalen van mijn diploma, heb ik eerst een aantal maanden op laboratoria gewerkt van onder andere Calvé en Gist Brocades. Daarna heb ik 5 jaar gewerkt aan een project bij het RIVM op de afdeling vaccinbereiding. We maakten daar voornamelijk de grondstof voor het tetanus, difterie en kinkhoest vaccin. Voor dit project leerden wij Chinese collega’s onze werkwijze aan, omdat er in China op dat moment veel problemen waren met het kweken van micro-organismen. Ik heb dit project als ontzettend leuk en leerzaam ervaren.

Inmiddels ben ik alweer 14 jaar geleden begonnen bij Menken van den Assem. In eerste instantie ben ik gestart als Kwaliteitsmedewerker voor zowel Ravoska als Menken van den Assem. Nadat de Kwaliteitsmanager het bedrijf had verlaten, ben ik steeds meer van zijn werkzaamheden gaan overnemen. Uiteindelijk heb ik door ervaring heel veel geleerd en ben ik doorgegroeid naar mijn huidige functie.

Hoe ziet een werkdag als kwaliteitsmanager eruit?

Ik begin iedere werkdag lekker op tijd en check altijd eerst of er mailtjes zijn die meteen afgehandeld moeten worden. Het voordeel van vroeg beginnen is dat het nog lekker rustig op kantoor is. Ik probeer op maandag het meeste werk voor de IFS-certificering te doen. Aan de hand van onze jaarplanning bepaal ik wat er iedere week/maand gedaan moet worden. Voorbeelden van dergelijke werkzaamheden zijn het lopen van hygiënerondes, het doen van traceerbaarheidstesten, het maken van een massabalans of het nemen van monsters. De overige dagen van de week zijn vaak wat hectischer. Dit maakt mijn werk leuk, maar ook uitdagend. Het komt namelijk vaak voor dat klanten of collega’s vragen met betrekking tot kwaliteit hebben waar spoed achter zit. Je weet daarom nooit precies wat de dag gaat brengen. Het werk is hierdoor heel gevarieerd, geen dag is hetzelfde. Tot slot heb je veel contact met al je collega’s. Dat vind ik ook heel leuk aan mijn werk.

Wat is je doel bij Menken van den Assem?

Het doel van de afdeling is om een kwalitatief goed en voedselveilig product op de markt te brengen. De laatste jaren is bij alle collega’s nog meer het besef gekomen hoe belangrijk kwaliteit is. Zeker met alle aandacht in de media omtrent recalls van allergenen, listeria en salmonella zorgen ervoor dat productkwaliteit veel prioriteit heeft. We hopen de afdeling kwaliteit op korte termijn te kunnen uitbreiden, zowel op het gebied van QA als QC.

Waar hou je jezelf buiten Menken van den Assem graag mee bezig en waarom?

Van jongs af aan heb ik altijd alles wat met trouwen te maken heeft leuk gevonden. Heel bijzonder vind ik het dan ook dat ik al 20 jaar trouwambtenaar in Delft ben. In die jaren heb ik zo’n 380 huwelijken gesloten. Vooral huwelijken van vrienden en familie vind ik spannend, maar wel heel speciaal. Gelukkig zijn de voor mij bekende vrienden en familie allemaal nog bij elkaar. Verder vind ik het heerlijk om te lezen, maak ik het thuis graag gezellig, ga graag met manlief (en de kinderen) op vakantie, vind een dagje/weekendje op pad met vriendinnen of familie zalig, maar kan ook genieten van een dag op de bank met Netflix aan.

Benieuwd naar de mogelijkheden om ook te werken bij Menken van den Assem? Bekijk dan eens de vacatures die open staan!

Promotiemedewerkers gezocht!

Promotiemedewerkers in een groothandel met flammkuchen
Promotiemedewerkers in een groothandel met flammkuchen

Promotiemedewerkers gezocht!

 

Hou jij ervan om met mensen een gesprek aan te knopen? Vind je het leuk om mensen te adviseren over voedingsmiddelen zoals aardappelproducten, pasta’s of zeewier? Hou je van zelfstandig werken en heb je een groot verantwoordelijkheidsgevoel? Dan hebben wij voor jou de ideale bijbaan als promotiemedewerker met focus op sales!

 

Voor Menken van den Assem Frozen Food BV, zijn wij op zoek naar dames en/of heren die demo’s willen geven in groothandels en een paar keer per jaar op beurzen. Lees hier de hele vacature van promotie-/salesmedewerker. 

‘Zeewier is niet alleen voor hipsters’ – Toine Wilke

Toine in het online magazine van gastronomie.nl zeewier is niet alleen voor hipsters
Toine in het online magazine van gastronomie.nl zeewier is niet alleen voor hipsters

Sea Green in de media

Deze maand publiceerde gastronomie.nl een mooi artikel over Toine ‘de zeewierman’ in hun online magazine. Toine is bekend als één van de oprichters van ons merk Sea Green. Sea Green is als merk ontstaan uit een passie voor de zee. Volgens Toine is zeewier het antwoord op veel vragen van deze tijd: het is duurzaam, gezond en… nog bijzonder lekker ook. Het probleem is alleen, dat nog (bijna) niemand het eet. En daar gaat Toine samen met het team van Sea Green verandering in brengen!

Burgers, balletjes en falafel met zeewier

Het eten van zeewier is niet nieuw, maar de gemiddelde Nederlandse consument heeft het niet dagelijks op zijn/haar bord liggen. Door producten als burgers, balletjes en falafel hoopt Sea Green iedereen te overtuigen dat zeewier enorm lekker kan zijn! Zo hebben we vegaburgers met zongedroogde tomaat of groene curry in het assortiment en samen met Fish Tales zijn de visburgers met zalm en tonijn ontwikkeld.

Loopt het water je al in de mond? Bezoek dan volgende week onze stand bij Gastvrij Rotterdam en kom proeven. Dit jaar zijn we te vinden bij Verstrade, hal 3 stand 3.102. Tot dan!

 

Maak kennis met Sales Manager Jeroen!

portretfoto sales manager jeroen
portretfoto sales manager jeroen

Bij Menken van den Assem werken een heleboel enthousiaste medewerkers in verschillende functies, maar wie zijn het en wat doen ze nou eigenlijk allemaal? Deze week maken we kennis met sales manager Jeroen van den Ende! 

Wat is je achtergrond?

Ik ben al meer dan 25 jaar werkzaam in de sales. Nadat ik ben begonnen op de afdeling verkoop binnendienst, werd ik vervolgens vertegenwoordiger in de buitendienst waarna ik accountmanager ben geworden. Nu ben ik dus sales manager voor de afdeling Fresh Food bij Menken van den Assem. Voordat ik bij Menken van den Assem kwam werken ben ik werkzaam geweest bij verschillende bedrijven in de food/retail zoals Philip Morris, Gillette, ReckittBenckiser, Nutrition & Sante en NatureCrops.

Hoe ziet jouw werkdag als sales manager eruit?

Ik houd me voornamelijk bezig met de retailklanten op het hoofdkantoor en met industrie klanten. Een erg veelzijdige baan waarbij ik veel klantcontact heb. Met mijn collega’s bedenken en ontwikkelen we concepten voor in de retail/ industrie of maken we tailormade verpakkingen. Dit kan onder ons eigen merk of onder private label. Daarna zorg ik dat ze verkocht worden!

Wat doe naast je werk nog meer?

Naast deze werkzaamheden ben ik geïnteresseerd in wijnen en breng ik mijn vrije tijd graag door op de sportvelden met mijn kinderen. Mijn favoriete sport is voetbal. Verder kun je mij in het weekend tegenkomen op de racefiets waarmee ik mijn conditie op peil probeer te houden.

Benieuwd naar de mogelijkheden om ook te werken bij Menken van den Assem? Bekijk dan eens de vacatures die open staan!

Vacature!

Werken bij met logo
Werken bij met logo

Operator & productiemedewerker gezocht!

Voel jij je thuis in een bedrijf met ambitieuze plannen, waar geen dag hetzelfde is? Zoek je een werkplek met een fijne sfeer, waar je veel kan leren en je ervaring direct in de praktijk mag brengen? Heb je passie voor food en vind je het fijn om de handen uit de mouwen te steken? Wie weet past de vacature operator of productiemedewerker dan wel bij jou! Klik hier voor meer informatie over deze vacature.

Vacature!

Werken bij met logo
Werken bij met logo

Voel jij je thuis in een bedrijf met ambitieuze plannen, waar geen dag hetzelfde is? Zoek je een werkplek met een fijne sfeer, waar je veel kan leren en je ervaring direct in de praktijk mag brengen? Heb je passie voor food en vind je het fijn om de handen uit de mouwen te steken? Wie weet past de vacature Operator dan wel bij jou! Klik hier voor meer informatie over deze vacature. 

Toine Wilke, Nieuwe Held van 2018

Menken van den Assem wil Toine Wilke van Seagreen van harte feliciteren. Wilke is door VNO-NCW Westland-Delfland in samenwerking met Rabobank verkozen tot Nieuwe Held van het jaar 2018. Deze prijs is bedoeld om beginnende, succesvolle ondernemers te stimuleren en belonen. Toine heeft als doel om de komende jaren de voedselmarkt op zijn kop te zetten met zijn zeewier-producten. Zeewier is namelijk niet alleen duurzaam en gezond, maar ook nog eens verassend lekker.

Zeewier zit verwerkt in onder andere de Seagreen Tonijnburger en Seagreen Zalmburger. Neem voor meer informatie over deze burgers en andere zeewierproducten eens een kijkje op onze assortiment-pagina.   

Prettige feestdagen & een succesvol 2019

Iedereen bij Menken van den Assem wenst u fijne feestdagen en een gezond, productief & succesvol 2019 toe.

En… wellicht ziet u één van onze producten wel terug tijdens het kerstdiner!

Vacature!

Werken bij met logo
Werken bij met logo

Voel je je thuis in een bedrijf met ambitieuze plannen en waar geen dag hetzelfde is? Dan wacht je een zeer afwisselende baan met gedreven collega’s in een organisatie met een platte structuur, dus korte lijnen en snel schakelen. We zijn naar elkaar toe informeel en open met een no-nonsense mentaliteit. Passie voor food, flexibiliteit en integriteit zijn voor ons vanzelfsprekend.

Door de sterke groei en toenemende professionalisering zoeken wij (op zeer korte termijn):
Senior Product Manager Fresh Food B.V. 

 

Vacatures

Werken bij met logo
Werken bij met logo

Voel je je thuis in een bedrijf met ambitieuze plannen en waar geen dag hetzelfde is? Dan wacht je een zeer afwisselende baan met gedreven collega’s in een organisatie met een platte structuur, dus korte lijnen en snel schakelen. We zijn naar elkaar toe informeel en open met een no-nonsense mentaliteit. Passie voor food, flexibiliteit en integriteit zijn voor ons vanzelfsprekend.

Door de sterke groei en toenemende professionalisering zoeken wij (op zeer korte termijn): Operators en Productiemedewerk(st)ers Fresh Food. Klik hier voor meer informatie.