Italiaanse eetgewoontes

Eten en drinken, vooral van wijn, vormen een wezenlijk onderdeel van de Italiaanse levensstijl. Piano, piano, even de tijd nemen en genieten van een uitgebreide maaltijd, liefst samen met familie en/of vrienden. Italianen pakken het heel anders aan dan Nederlanders.

Wist je dat..

  • Je na 11 uur ’s morgens geen cappuccino meer mag drinken volgens Italiaanse begrippen. Een echte Italiaan stapt over op espresso.
  • Italianen geen brood eten als lunch maar een warme maaltijd.
  • Er bij de avondmaaltijd een duidelijke volgorde is van 5 gerechten. De antipasto het gerecht is waarmee wordt gestart gevolgd door primo, secondo, contorno en dolce (frutta).  Dit is een koud voorgerecht, bedoeld om je eetlust op te wekken.
  • Het Italiaanse eten oogt vaak enorm kleurrijk. Dit komt door het gebruik van verse ingrediënten zoals groenten en fruit.
  • De lunchpauzes in Italië duren vaak één tot twee uur.
  • Italianen eten gewoonlijk met een vork en lepel.

Bonduelle Italië heeft vorige maand verse soepen geïntroduceerd in Italië. Het assortiment bestaat uit vier verfijnde recepten vol met groenten:

Vegetarische wortel-zoete aardappelsoep, zoet-pittig met gember
L
ichtzoete, pittige vegetarische pompoensoep met cayennepeper
Vegetarische champignonsoep, romig met tijm
Fruitig, pittige veganistische paprika-tomatensoep, met een klein beetje chili

 

 

 

 

 

 

Bronnen:

www.ditisitalie.nl

www.italie.nl

www.eetzaken.nl/eetgewoontes-italie/

Fijne feestdagen

Wij wensen u fijne kerstdagen en een gezond, productief en succesvol 2018!

Heeft u voor de feestdagen nog een lekker recept nodig? Probeer dan eens de Delisauce wild-roomsaus met Luikse stroop, verkrijgbaar bij Albert Heijn.

Je wordt er wild van. Deze saus tilt je gerecht naar een feestelijk niveau door de lekkere fond ingekookt met gekaramelliseerde uitjes en geurige specerijen samen te mixen met vleugje volle room en ambachtelijke appel/perenstroop. Een echt streekproduct! Als finishing touch een scheutje cognac en zo is deze saus heerlijk op smaak.

Ingrediënten (4 personen):

Bereiden:

  1. De hertenbiefstukken moeten op kamertemperatuur zijn; haal ze 1 uur voor serveren uit de koelkast.
  2. Maak de uien schoon en snijd in halve ringen. Schrap de winterpeen en snijd in stukjes van 1 cm. Maak de knoflook schoon en snijd fijn.
  3. Verhit de helft van de boter in een ruime pan met dikke bodem en fruit de ui en peen 5 min. op middelhoog vuur. Roer regelmatig. Voeg de knoflook toe en bak 2 min. mee.
  4. Bestrooi de hertenbiefstukken met peper en zout. Verhit de rest van de boter in een grote koekenpan en bak de biefstukken in 4 min. op hoog vuur rosé. Keer halverwege. Laat de biefstukken op een (warm) bord onder aluminiumfolie 5 min. rusten. Schenk het vet uit de pan en roer de aanbaksels met een klein beetje water los. Verwarm de Delisauce wildroomsaus zoals aangegeven op de verpakking in een pan of in de magnetron.  Serveer de wildsaus met de biefstuk en groenten.
  5. Verwarm de stoofpeertjes met sap 3 min. op laag vuur. Eet je ze liever koud? Serveer ze dan met het sap in een schaal.

Eet smakelijk!

Bron: Allerhande.nl

Kerstinspiratie

Voordat het kerstdiner van start gaat zijn deze mini aperitiefhapjes een fijne warme binnenkomer. Er zijn vier verschillende soorten aperitiefhapjes namelijk, AH Zakouskis (12st), AH Mini croque monsieur (18st), AH Mini aperitiefhapjes (20st) en de AH Snack aperitief (8st). Deze aperitiefhapjes zijn enkel verkrijgbaar in de Belgische Albert Heijn winkels.

Vanaf deze week ligt de AH Roomsaus van Hollandse garnalen met een scheutje Chardonnay in de winkel. Met deze feestelijke roomsaus maak je van vele visgerechten iets bijzonders. De saus is gemaakt van een mooie visbouillon met maar liefst 20% Hollandse garnalen, room en een scheutje Chardonnay wijn.

Heerlijk bij diverse soorten witvis bijvoorbeeld sliptong. Decoreer de vis met de saus én extra Hollandse garnalen, verse kruiden en eventueel een citroentje. Deze roomsaus gaat ook uitstekend bij een verse (gevulde) pasta afgemaakt met garnaaltjes, tomaatjes, peterselie en citroen.

Eetsmakelijk!

 

 

Allerhande Kerstfestival

Kom! En laat je verrassen & inspireren op het Allerhande Kerstfestival.

Op 8, 9 en 10 december wordt het sprookjesachtige Spoorwegmuseum omgetoverd tot het Allerhande Kerstfestival. Een feestelijk evenement voor jong en oud, dat volledig in het teken staat van eten en drinken. Met oneindig veel inspiratie voor het kerstdiner en de lekkerste recepten, trends, proeverijen, workshops, live kooksessies, entertainment en ook volop inspiratie op het gebied van styling.

Deze dagen zal er met een aantal feestfavorieten gekookt worden; diverse Delisauce vleessauzen, wakame loempia’s voor bij de borrel en wat dacht je van een roomsaus van Hollandse garnalen. Heerlijk bij diverse soorten witvis, zoals tongfilet, zeeduivel, kabeljauw, zeebaars, zeewolf, schol, scampi’s of over een gevulde pasta.

Meer informatie over tijden en tickets vind je hier.

 

Bonduelle verse soepen

Nieuw in Duitsland, trendy verse soepen!

Laat de nieuwe, gekoelde soepen van Bonduelle je verrassen. Verfijnde recepten vol met groenten. Probeer de 4 soorten:

Vegetarische wortel-zoete aardappelsoep, zoet-pittig met gember
L
ichtzoete, pittige vegetarische pompoensoep met cayennepeper
Vegetarische champignonsoep, romig met tijm
Fruitig, pittige veganistische paprika-tomatensoep, met een klein beetje chili

 

Gemakkelijk te bereiden in de pan of in de magnetron, is de Bonduelle soep perfect geschikt voor een snelle snack thuis of tijdens de lunchpauze!

 

 

 

 

 

 

 

Delisauce sauzen

Chef-kok Tim Geers, culinair gepassioneerd en steeds op zoek naar pure en lekkere smaken staat al decennia lang achter z’n kookpotten in de gastronomische wereld. Afgestudeerd in 1997 aan de gerenommeerde hotelschool “Ter Duinen” in Koksijde om daar via tal van internationale stages bakken inspiratie op te doen. Zo heeft hij nu zijn eigen traiteur en cateringbedrijf.

De drang om voor een ruimer publiek te mogen koken werd steeds groter en zo ontstond het idee achter Delisauce; voor elke consument een topsaus mogen maken die perfect past bij verse vis, vlees of groenten. Alle sauzen bereiden we met een ongelofelijke culinaire passie tot de fijnste sauzen van heuse restaurantkwaliteit. Alles begint natuurlijk bij een goede basis, “au fond le meilleur”, letterlijk vertaalt “als basis de beste kwaliteit”. Elke saus is uniek en op maat gemaakt.

Zulke lekkere sauzen moéten natuurlijk in de supermarkt liggen. En daar is Albert Heijn het mee eens. Momenteel vind je 5 Delisauce vleessauzen in de grotere AH-winkels en op ah.nl. De smaken zijn als volgt: mosterd-roomsaus met graantjesmosterd, champignon-roomsaus met een scheutje port, peper-roomsaus met een scheutje cognac, bearnaisesaus met puur geklaarde boter en een wild-roomsaus met Luikse stroop. Allen gemakkelijk op te warmen en klaar voor gebruik. Je vindt er alles over op delisauce.nl

Met Delisauce als culinair expert op het gebied van sauzen en Menken van den Assem als distributeur is een mooie samenwerking ontstaan die nog voor veel mooie sauzen gaat zorgen! Interesse in de sauzen? Wij bespreken graag de mogelijkheden met u via verkoop@menkenvandenassem.nl.

 

 

 

 

 

 

Nieuw: mossel wokmix

Het mosselseizoen is weer in volle gang. Nu eens geen standaard recept, maar een speciaal ontwikkeld wokrecept bestaande uit een koelverse groenten-kruiden mix met olie waarin de mosselen gewokt worden en een bijpassende koelverse saus waarin de bereide mosselen gedipt worden.

Alle ingrediënten bij elkaar voor een verrassend mosselrecept, waarbij alleen de mosselen nog toegevoegd moeten worden. En het belangrijkste: iedereen kan deze mosselvariant maken door de de bereiding op de verpakking te volgen. Verkrijgbaar bij de grotere AH’s en via ah.nl

 

Wakamé mini loempia’s

Trots zijn wij op onze productinnovatie, de Wakamé mini loempia’s, die nu ook in het versschap te vinden zijn.

Dit Aziatische borrelhapje is uiterst geschikt voor de Vrijdagmiddagborrel.

Momenteel verkrijgbaar bij uw dichtstbijzijnde Albert Heijn.

Proost!

 

 

 

 

 

Bron: @watkooktdoortje (Instagram)

 

Quinoaburgers winnen Innovatieprijs!

Van 24 tot en met 27 april vond de 31e editie plaats van de Salón de Gourmets in Spanje. Om de professionele carrière van exposanten van Salón de Gourmets te erkennen en de culinaire vooruitgang te bevorderen worden er jaarlijks drie awards uitgereikt: op het vlak van innovatie, technologische ontwikkeling en presentatie en diversiteit. Deze verkiezingen op de Salón de Gourmets Awards werden voor het zesde jaar op rij georganiseerd.

De NatureCrops Quinoaburgers hebben een prachtige derde plaats behaald in de categorie Innovatie.

Wat maakt de Quinoaburgers zo speciaal?

Het is een vegetarische burger van quinoa die biologisch is geteeld en gluten- en lactosevrij is. Bovendien zijn er geen suikers toegevoegd. Het is een verantwoord alternatief voor vlees, soja en zuivel.

Klik hier voor een impressie van de Salón de Gourmets 2017. De prijsuitreiking is ook op de Spaanse tv geweest bekijk dit hier.

 

 

Deen Supermarkten

De NatureCrops Quinoaburgers Fresh zijn nu ook verkrijgbaar bij Deen Supermarkten. De Quinoaburgers zijn per twee stuks verpakt en verkrijgbaar in de smaken: appel-kerrie, ui en groenten.

Lees hier het artikel van Deen Supermarkten: “Vegetarisch eten is hip!”

Al trek gekregen? Kijk dan hier voor de dichtstbijzijnde winkel bij u in de buurt.