Vacature!

Voel jij je thuis in een bedrijf met ambitieuze plannen, waar geen dag hetzelfde is? Zoek je een werkplek met een fijne sfeer, waar je veel kan leren en je ervaring direct in de praktijk mag brengen? Heb je passie voor food en vind je het fijn om de handen uit de mouwen te steken? Wie weet past de vacature Meewerkend voorman Fresh & Frozen Food dan wel bij jou! Klik hier voor meer informatie over deze vacature. 

Denk je nu: ‘meewerkend voorman, dat past niet helemaal bij mij’, bekijk dan hier de andere vacatures die bij ons open staan!

Toine Wilke, Nieuwe Held van 2018

Menken van den Assem wil Toine Wilke van Seagreen van harte feliciteren. Wilke is door VNO-NCW Westland-Delfland in samenwerking met Rabobank verkozen tot Nieuwe Held van het jaar 2018. Deze prijs is bedoeld om beginnende, succesvolle ondernemers te stimuleren en belonen. Toine heeft als doel om de komende jaren de voedselmarkt op zijn kop te zetten met zijn zeewier-producten. Zeewier is namelijk niet alleen duurzaam en gezond, maar ook nog eens verassend lekker.

Zeewier zit verwerkt in onder andere de Seagreen Tonijnburger en Seagreen Zalmburger. Neem voor meer informatie over deze burgers en andere zeewierproducten eens een kijkje op onze assortiment-pagina.   

Prettige feestdagen & een succesvol 2019

Iedereen bij Menken van den Assem wenst u fijne feestdagen en een gezond, productief & succesvol 2019 toe.

En… wellicht ziet u één van onze producten wel terug tijdens het kerstdiner!

Vacature!

Voel je je thuis in een bedrijf met ambitieuze plannen en waar geen dag hetzelfde is? Dan wacht je een zeer afwisselende baan met gedreven collega’s in een organisatie met een platte structuur, dus korte lijnen en snel schakelen. We zijn naar elkaar toe informeel en open met een no-nonsense mentaliteit. Passie voor food, flexibiliteit en integriteit zijn voor ons vanzelfsprekend.

Door de sterke groei en toenemende professionalisering zoeken wij (op zeer korte termijn):
Senior Product Manager Fresh Food B.V. 

 

Vacatures

Voel je je thuis in een bedrijf met ambitieuze plannen en waar geen dag hetzelfde is? Dan wacht je een zeer afwisselende baan met gedreven collega’s in een organisatie met een platte structuur, dus korte lijnen en snel schakelen. We zijn naar elkaar toe informeel en open met een no-nonsense mentaliteit. Passie voor food, flexibiliteit en integriteit zijn voor ons vanzelfsprekend.

Door de sterke groei en toenemende professionalisering zoeken wij (op zeer korte termijn): Operators en Productiemedewerk(st)ers Fresh Food. Klik hier voor meer informatie.

Bonduelle Superfood smoothie

Bonduelle Duitsland heeft een nieuw concept bedacht namelijk de superfood smoothie. Het concept bestaat uit een zak verse gemengde sla waar een mix van superfoods in de vorm van een bag-on-bag op is bevestigd. Menken van den Assem produceert deze kleine bag-on-bags. In een handomdraai maak je een smoothie door de sla en de superfoods in de blender te doen en naar eigen behoefte sap en/of fruit toe te voegen.

Er zijn 2 varianten superfood smoothies verkrijgbaar in Duitsland:

  • Superfood smoothie met cranberries en chiazaad
  • Superfood smoothie met gojibessen en vijgen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bron: www.bonduelle.de

Fijne paasdagen!

Namens het Menken van de Assem team wensen wij jullie een gezellig Paasweekend toe. Wij hebben vanmiddag al een voorproefje gehad met het hele team.

Hieronder wat ideetjes voor gevulde eitjes en rösti hamburgers.

Great to the bone.

Er is tegenwoordig steeds meer aandacht voor gezond eten en leven. Belangrijk hierin is dat het gaat om een natuurlijkere manier van eten. Minder bewerkt en met meer smaak (zonder toegevoegde smaakmakers, dus geen zout). En daar past bouillon uitstekend in. Maar goed en gezond eten, en zelf bouillon maken van botten, groenten en water, kost tijd… En dat hebben of maken we tegenwoordig niet. Velen weten overigens niet eens hoe het moet, zelf bouillon maken. Maar geen zorgen, Bouillon Brothers is er nu! Van de botten van gezonde dieren, kruiden, specerijen, groenten en water. Naar authentiek recept, waarbij ze de ingrediënten voor zeer lange tijd op lage temperatuur laten pruttelen zodat alle smaken en goede voedingsstoffen uit de botten loskomen.

Bouillon Brothers is in 2016 bedacht door Marijke de Laat en Joris Landa tijdens een goed gesprek aan de keukentafel. Het was altijd al een droom om te gaan ondernemen. Maar waarin dan? En waarom dan? De kracht zat in het bundelen van hun krachten en interesses om zo op een relevante manier in te kunnen spelen op trends. Die van Joris liggen met name op het gebied van hospitality & duurzaamheid en die van Marijke op gezondheid, sport en het bouwen van merken. Op het snijvlak hiervan is Bouillon Brothers opgericht.

Er zijn momenteel 3 smaken verse bouillons (online) verkrijgbaar bij Albert Heijn, namelijk kip, rund en misobouillon (vega). De Bouillon Brothers producten zijn te vinden in het convenience (vers)schap

Nieuwsgierig waar deze verse bouillons allemaal goed voor zijn? Klik hier.

 

Seagreen wakame visburgers

Het is zo ver, de Seagreen wakame visburgers (zalm/tonijn) liggen in de winkel bij de Albert Heijn.

Seagreen is een samenwerking tussen Fish Tales, Menken van den Assem en de Zeewierman, Toine Wilke. In februari zijn de eerste wakame visburgers op de Nederlandse markt gebracht. Lees hieronder de duurzame missie van Seagreen.

Bij Sea Green gaat genieten van lekker eten hand in hand met zorg dragen voor de toekomst. Daarom willen we laten zien hoe leuk en gemakkelijk het is om met zeewier te koken!

De wereld verandert snel, en met deze veranderingen gaat een nieuwe manier van leven gepaard. De wereldbevolking groeit en de uitstoot van CO2 stijgt. Daarom zouden we onze oceanen beter moeten benutten.

Wij houden van de zee! De zee heeft ons veel te bieden als we het hebben over smaak, gezondheid en duurzame oplossingen. Tot nu gebruiken we een minderheid van al die prachtige beschikbare bronnen. Door meer zeewier te consumeren, kunnen we bronnen op het land besparen. Een betere balans dus!

Momenteel zijn er 2 soorten wakame visburgers geïntroduceerd, namelijk de Hooked wakame tonijnburger en de Twinfin wakame zalmburger. Klik hier voor meer informatie.

 

Trek gekregen? De burgers van Seagreen zijn zowel online als in de winkel te verkrijgen bij Albert Heijn. De burgers kosten €3,99 per 2 stuks.

Voor inspiratie en recepten kan je terecht op de Seagreen website.

 

 

 

 

Sfeerbeeld door David Loftus

Italiaanse eetgewoontes

Eten en drinken, vooral van wijn, vormen een wezenlijk onderdeel van de Italiaanse levensstijl. Piano, piano, even de tijd nemen en genieten van een uitgebreide maaltijd, liefst samen met familie en/of vrienden. Italianen pakken het heel anders aan dan Nederlanders.

Wist je dat..

  • Je na 11 uur ’s morgens geen cappuccino meer mag drinken volgens Italiaanse begrippen. Een echte Italiaan stapt over op espresso.
  • Italianen geen brood eten als lunch maar een warme maaltijd.
  • Er bij de avondmaaltijd een duidelijke volgorde is van 5 gerechten. De antipasto het gerecht is waarmee wordt gestart gevolgd door primo, secondo, contorno en dolce (frutta).  Dit is een koud voorgerecht, bedoeld om je eetlust op te wekken.
  • Het Italiaanse eten oogt vaak enorm kleurrijk. Dit komt door het gebruik van verse ingrediënten zoals groenten en fruit.
  • De lunchpauzes in Italië duren vaak één tot twee uur.
  • Italianen eten gewoonlijk met een vork en lepel.

Bonduelle Italië heeft vorige maand verse soepen geïntroduceerd in Italië. Het assortiment bestaat uit vier verfijnde recepten vol met groenten:

Vegetarische wortel-zoete aardappelsoep, zoet-pittig met gember
L
ichtzoete, pittige vegetarische pompoensoep met cayennepeper
Vegetarische champignonsoep, romig met tijm
Fruitig, pittige veganistische paprika-tomatensoep, met een klein beetje chili

 

 

 

 

 

 

Bronnen:

www.ditisitalie.nl

www.italie.nl

www.eetzaken.nl/eetgewoontes-italie/